Total Art
Nemzetközi Müvészeti Egyesület

Galéria:
Pécs, Király utca 24.

Komoly turisztikai vonzerőt jelent a pécsi Total Art rendezvénysorozata

A Total Art Egyesület folytatja a Nemzetiségi Körképet! A Pécsi Nemzetiségi Körkép 2014 is már több ezer látogatót vonzott a Király Galériába, ahol a Pécsett élő 10 nemzetiség kultúrájáról, mindennapi életéről kaphattak átfogó képet a látogatók.

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Komoly_turisztikai_vonzerot_jelent_a_pecsi_Total_Art_rendezvenysorozata/187496/

2015-ben már mind a 13. Baranyában élő őshonos nemzetiség megjelenik. 

A „Baranyai Nemzetiségi Körkép”-2015 év végéig tartó-rendezvénysorozat a Baranya megyében élő nemzetiségek életét mutatja be a képző- és iparművészet, a zene, az irodalom, a tánc, a színház, a design illetve egyéb művészetek területén, érintve a hagyományokat is.

A 2015 április 11-vel indított „Baranyai Nemzetiségi Körkép” első eseménye a „Ruszin és Bolgár értékek Baranyában” nemzetiségi programsorozat.

A Total Art igényes, kutató munkával összeállított tárlattal várja az érdeklődőket. A XX. századi és kortárs ruszin képzőművészet alkotásai mellett betekintést kaphatnak a látogatók a bolgár kertészek baranyai múltjára, a bolgár ikonfestészet 2010-es, EKF pécsi eseményeire. A hagyományokat érinti a ruszin tányérkiállítás, és bolgár részről a Martenica ünnepe, a Szent Trifon napja.

A „Ruszin és Bolgár értékek Baranyában” kiállítás április végéig látogatható Pécs belvárosában. A következő baranyai nemzetiség, a lengyelek május elejétől színesítik Pécs kulturális kínálatát.

A baranyai nemzetiségi rendezvénysorozat komoly turisztikai vonzerőt jelent Pécs városa számára is, hiszen a nemzetiségek ilyen nagyszabású bemutatkozására még nem volt példa Magyarországon.