Total Art
Nemzetközi Müvészeti Egyesület

Galéria:
Pécs, Király utca 24.

Pécs Nemzetiségi Körkép 2014 kiállítás

A Pécsi Nemzetiségi Körkép 2014 kiállítás Pécsett, a Tudásközpontban látható június 14-ig

A POSZT ideje alatt látogatható Pécs egyik kedvenc, tudományos komplexumában a "Pécsi Nemzetiségi Körkép" 2014 rendezvénysorozat összefoglaló kiállítása, a sétáló utcában a Baranyai Nemzetiségi Körkép szlovák-szlovén-román összeállítás színesíti Pécs kultúráját.

    A Total Art Egyesület kiemelt célja Pécs kulturális értékeinek növelése, a művészeti élet támogatása, kiemelt figyelmet fordít a nemzetiségek életének és kultúrájának bemutatására.

Az Egyesület szervezésében létrehozott "Pécsi Nemzetiségi Körkép" 2014 évi rendezvénysorozat a városunkban élő nemzetiségek életét mutatta be a képző- és iparművészet, a zene, az irodalom, a tánc, illetve egyéb művészetek területén, érintve a hagyományokat is.

A nemzetiségek jelenléte Pécsett és Magyarországon meghatározó, de vitathatatlanul Pécsen él a legtöbb. Már azzal is egyedülálló a város, hogy tíz nemzetiségi önkormányzattal (roma, horvát, ukrán, szerb, német, lengyel, örmény, ruszin, bolgár, görög) rendelkezett 2014-ben.

A Total Art 2015-ben megyei szinten folytatja a nemzetiségi programokat a "Baranyai Nemzetiségi Körkép" keretén belül. Áprilisban a bolgárok, a ruszinok életéről és nemzetiségi kultúrájáról láthattak érdekes kiállítást, míg májusban a lengyelekről.

Június elejétől látogatható a "Baranyai Nemzetiségi Körkép" - szlovák szlovén-román kiállítás Pécsett, ahol többek között egy érdekes fotókiállítás is a tárlat része, először a nyilvánosság előtt Pécs város 1780.évi szabad királyi oklevele, Mária Terézia aláírásával.