Total Art
Nemzetközi Müvészeti Egyesület

Galéria:
Pécs, Király utca 24.

Magyar Animáció 100 kiállítás

Június 16-ig látogatható még Pécsett a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 kiállítás, amely a magyar animációs film-készítés 100 éves és a pécsi, több mint négy évtizedes történetét mutatja be.

A POSZT ideje alatt is nyitva tartó kiállítás a fiatalok kedvenc helye lett, hiszen egyre több diák csoport látogatja meg a Király utcában, a Hattyú udvar emeleti galériájában.

A pécsi tárlaton a Magyar Művészeti Akadémia rendezésében, Budapesten bemutatott Magyar Animáció 100 című kiállítás anyagának jelentős része látható, de kiegészült a Pécsi Animáció történetének elemeivel, illetve betekinthetünk a rajzfilmkészítés rejtelmeibe is. 

A rajzfilm történeti tárlat képekkel gazdagon illusztrált szöveges tablókon mutatja be a filmkészítés folyamatát, megismerhetjük az elmúlt évszázad nagy magyar alkotóit és rácsodálkozhatunk mindenre, ami kapcsolatba hozható az animáció (rajzfilm készítés) készítéssel.

A magyar filmgyártás történetének legszínesebb fejezete az animációs film. Olyan máig népszerű karaktereket köszönhetünk neki, mint a Kiskakas, Gusztáv, Vuk, a Mézga család vagy Grabowski.

A több mint százéves múltra visszatekintő magyar animáció története 1914-ben kezdődött, a számos nemzetközi siker mellett 1980-ban, Rófusz Ferenc filmje, a Légy megszerezte az első magyar Oscar-t.

A magyar–angol nyelvű szöveges tárlatot magyar animációs filmekből összeállított vetítési program kíséri.
 

A Total Art Egyesület továbbra is várja iskolák, csoportok jelentkezését.

Előzetes egyeztetés:

Kardos Andrea

A Total Art Egyesület elnöke

kardosa61@gmail.com

 

További információ:

Rozsnyai Ilona - program és sajtó menedzser

Total Art Egyesület

06-70-397-0223