Total Art
Nemzetközi Müvészeti Egyesület

Galéria:
Pécs, Király utca 24.

Június közepéig látogatható a Magyar Animáció 100 Pécsett

Budapest után először Pécsett látogatható a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 kiállítás A magyar animációs film-készítés 100 éves és a pécsi több mint négy évtizedes történetébe enged bepillantást az a kiállítás, amely június közepéig tekinthető meg Pécsett, a Király utcában

Budapest után először Pécsett látogatható a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 kiállítás   A magyar animációs film-készítés 100 éves és a pécsi több mint négy évtizedes történetébe enged bepillantást az a kiállítás, amely június közepéig tekinthető meg Pécsett, a Király utcában


    A magyar filmgyártás történetének legszínesebb fejezete az animációs film. Olyan máig népszerű karaktereket köszönhetünk neki, mint a Kiskakas, Gusztáv, Vuk, a Mézga család vagy Grabowski.
A több mint százéves múltra visszatekintő magyar animáció története 1914-ben kezdődött, a számos nemzetközi siker mellett 1980-ban, Rófusz Ferenc filmje, a Légy megszerezte az első magyar Oscar-t.
A pécsi tárlaton a Magyar Művészeti Akadémia rendezésében, Budapesten bemutatott Magyar Animáció 100 című kiállítás anyagának jelentős része látható, de kiegészült a Pécsi Animáció történetének elemeivel, illetve betekinthetünk a rajzfilmkészítés rejtelmeibe is.
A rajzfilm történeti tárlat képekkel gazdagon illusztrált szöveges tablókon mutatja be a filmkészítés folyamatát, megismerhetjük az elmúlt évszázad nagy magyar alkotóit és rácsodálkozhatunk mindenre, ami kapcsolatba hozható az animáció készítéssel. 
A magyar–angol nyelvű szöveges tárlatot magyar animációs filmekből összeállított vetítési program kíséri.
A Total Art Egyesület továbbra is várja iskolák, csoportok jelentkezését.
A kiállítás megtekintése mellett rajzolni és mozizni is lehet.
Előzetes egyeztetés: kardosa61@gmail.com

 

Fotó: Korb Zoltán